December 28, 2013

Parhaat musiikkikokemukset ja odotuksia ensi vuodelle

2013 piti olla melko keikkarikas vuosi. Oli eka vuos kun asun kämpässä, joka on lähellä kaupungin keikkapaikkaa, Lutakkoa. Ajattelin, että vois pienempiäki keikkoja alkaa tsekkailee mielenkiinnosta ja jotain isompiaki nimiä. Ei sitä sitten jotenki ehtiny.

Nämä ei oo sitten missään järjestyksessä!

1. Amaranthe + Th3Crows @ Lutakko 15.3.

Amaranthe julkas just levyn, Nexuksen, ennen Lutakon keikkaa ja ehdinki kuunnella sen pari kertaa läpi SoundCloudista. Sinänsä taas aika tasapaksu levy. Sitä samaa tuttua Amaranthea, joka on kyllä myös tasasen hyvää. Keikoilla bändi on aina ihan liekeissä! Ihan järjetön energia meininki toteutuu etenki kolmen laulajan ansiosta. Tää oli toka kerta ku näin bändin ja taas ne tuli yleisön sekaan juttelee aika pian keikan loppumisen jälkee. On kyllä ehdottomasti "faniläheisin" yhtye mitä tiedän. Mahtava porukka, jonka kanssa pääsee juttelee ja ottaa kuvia rennosti. Itseasias lopuks ku melkein kaikki oli lähteny, Lutakkoon jäi vielä bändi ja ihan muutama fani juomaan ja chattailee. Niillä ei ollu kiire pois!

Olof Mörckin, Amaranthen kitaristin, kanssa


2. Kotipelto & Liimatainen acoustic duo (Blackoustic) @ Hoviraitti 23.2.

Olin aiemminki jo nähny kyseisen duon Pub Katseessa marraskuussa 2012. Jouduttiin jättää kavereiden ja tyttöystävän kanssa HopeRock välistä kun kuultiin, että Kotipelto ja Liimatainen soittaa Hoviraitissa samana iltana. Duo on livenä todella hyvä ja soittaa niin kasarihittejä ku omiaki biisejä. Yks matkassa olevista kavereista on pitkään jo fanittanu Stratovariusta ja Kotipeltoo, mutta Kiinassa (hänen kotimaassaan) hinnat on tosi kalliita. Nyt maksettiin tästä keikasta 5 euroa ja kaveri oli kyllä enemmän ku tyytyväinen! Olin minäkin. Liimatainen on aina ollu mun lempparikitaristi ihan ylivoimasesti. Nyt sain lyhyesti juteltua sen kanssa ja otettua kuvia.

Jani Liimataisen kanssa


3. Bändihommat

Nyt tietää sitten vielä enemmän siitä, kuinka hemmetin vaikeeta voi bändihommienki järkkääminen olla. Kasasin muusikoiden.netin kautta soittoporukan; rumpalin ja kaks kitaristia ja kokeiltiin yhtä basistiakin. Muutaman jäsenen motivaation puutteen takia ei saatu reenejä järjestettyy tarpeeks usein eikä niihin oltu opeteltu kotiläksyjä kunnolla. Turha sitä oli sitten maksaa Veturitallien treenikämpästä, etenki ku puolen vuoden jälkeen vuokraki nousi. Muutamat reenit meni iha hyvin, joista onki sitte hyviä muistoja myös kuvina ja videoina!

4. Nightwish: Showtime, Storytime live Blu-Ray

Nightwishin End of an Era on hyvä DVD, mutta tämä kyllä pieksee senkin vielä ihan täböillä. Floor Jansen on kyllä mun mieleen todella todella paljon. Huippulaulaja ja hyvä esiintyjä. Kaiken Nightwishin laulajasotkujen jälkeen toivon, että tää kestäis pitkään tai jopa NW:n loppuun saakka. 

5. Devin Townsend Project

Kaveri kävi kesällä viettää iltaa mun kanssa ja istuttii meillä musiikkijuttujen parissa. Jossain vaiheessa kaveri sit sano että pitää pistää Deviniä soimaan ja thank god, että se valitsi just oikeet biisit ekaks! Devinillä on tosi paljon erilaista musaa ja joistaki en ihan niin kauheesti välitä, mutta ku Supercrush ja Numbered oli soinu, olin jo koukussa. Vitsi mikä tyyppi oikeesti... Addicted on erittäin addiktoiva ja kova albumi. Muilta levyiltä tykkään esim Kingdom, Save Our Now ja Where We Belong biiseistä.

6. Arch Enemy

Yhtye on jo tosi pitkään pyöriny mun soittolistoilla, mutta nyt se into siihen on lähteny raketinomasesti taas jylläämää. Uusia lempparibiisejä on Bloodstained Cross, No God No Masters, Yesterday Is Dead And Gone ja Under Black Flags We March.

7. Avenged Sevenfold: Hail To The King

A7X:n uus levy ei oo mikään maata järisyttävä kokemus, mutta kyllä sieltäki hyviä biisejä löytyy. Parhaita mun mielestä on (levyn mukases järjestyksessä) Shepherd of Fire, Hail To The King, Crimson Day, Coming Home ja Acid Rain....

Suurin pettymys vuodelta 2013 oli ehdottomasti Avantasian uus levy, The Mystery Of Time. Tuntuu, että Tobias Sammet on alkanu lepsuu jo musan teossa. Joku siihen on menny ku Edguyn ja Avantasian uusimmat levyt on ollu järjettömiä pettymyksiä.

...

Vuodelta 2014 odotan eniten Sonata Arctican uutta levyä, joka tulee kevään aikana. Sen lisäks helmikuussa bändiä pääsee pitkästä aikaa kattoo livenä! On muute vielä kaikenlisäks niin, että se on Sonatan 15-vuotiskiertue! Tulee biisejä joka levyltä ja muutenki on kuulemma jotain erityistä matskuu, mahdollisesti esim. tulevalta levyltä!

Odotan myös sitä, että Nightwish menee tuttuun tapaansa kesäreenimökille työstämää demoja vuonna 2015 tulevaa albumia varten! Saadaan kuulla Flooria levyllä. 

Maaliskuussa Devin Townsend tulee keikalle Pakkahuoneelle, mutta en oo ihan varma pääsenkö sinne. Hintaki on huimat viitisenkymppiä. Olis kyllä mahtava päästä näkemään.

Jos sitä rahaa kuitenki jostain löytyis, niin Avenged Sevenfoldiakin olis tosi siisti nähdä taas näkemään livenä. Ne saattaa tulla taas kesällä Suomeen festareille. En oo ulkofestareillakaan oikeen käyny, niin sais senki "pois listasta".


No comments:

Post a Comment

Join to the mailing list: