December 20, 2013

Nyt on musiikkikone! - Uusi Macbook Pro

Kun sain ensimmäiset soittimeni hommattua, alkoi samantien into tehä omia viisuja. Jossain vaiheessa kun kappaleet alko kehittymään, tuli tarve saada parempi piano/workstation ja paremmat äänitysvehkeet. Siitä on jo vuosia ja nyt homma alkaa tosissaan olla hyvällä mallilla.

Uuden työaseman (Korg Krome 88 - kosketinsoitin, keikkapiano + syna) hommasin vuosi sitten ja siitä on aikalailla mihin tahansa. Vuonna 2008 hommattu läppäri vaan alkoi pettämään jo alta, kun äänitysten taso ja laitevaatimukset oli noussu. Tarvitsin lisää tehoa ja muistia, että homma rullais tökkimättä, eikä tarttis koko ajan pelätä että ohjelmat kaatuu.

Nyt pitkän säästämisen ja mietinnän jälkeen ja oikeen ajankohdan tullen Apple julkas just sopivasti uudet Macbook -mallit. Olin varautunu ostaa vuoden 2012 mallin, joka olis varmasti kelvannu myös. Uudet 2013 vuoden mallit oli kuitenki vielä parempia ja jopa pikkasen halvempia!

Miksi Apple ja miksi Macbook? Lueskelin paljon Muusikoiden.nettiä ja tulin siihen tulokseen, että Applen käyttis tekee musiikinteosta ja laitteiden hallinasta paljon sujuvampaa ku Windowsilla. Oon myös ihan oikeasti huomannu sen, näin pari viikon jälkeen! Ei oo tarvinnu asentaa ajureita, äänilaitteiden vaihto onnistuu kepeesti lennosta ja kaikki hoituu nopeesti. 

Macbookin halusin juuri siistä syystä, että halusin mahdollisimman hyvän läppärin, koska siirtelen konetta päivittäin paikasta toiseen. Kannettava kotistudio on myös hyvinki kätsy. Tehokkaiden Windows -läppäreiden valikoima on sekava ja tarkotettu oikeastaan pelikäyttöön. Itse en tarvi juurikaan niiden tehokkaita näytönohjaimia, vaan nimenomaan prosessoritehoa ja keskusmuistia. Applen tuotteiden arvo pysyy myös korkeella muutaman vuodenki jälkeen. Jos haluan vaihtaa vaikka kolmen vuoden päästä konetta, saan varmasti vielä isot rahat tästä koneesta. Kaiken lisäks,  hommasin myös kolmen vuoden Apple Care -takuun tähän, joka hoitaa huollot ja vaihdot, jos tälle yksilölle käy jotain. Windows -läppäreitä on varmasti aika vaikee myydä eteenpäin. Applen käytetyt mäkkärit on haluttuja!

Kolmas syy hankkia juuri Applen kone, oli yksinkertaisesti Logic. Logic Pro X on pro-tason musiikkisofta, jota myydään pelkästään App Storessa Applen tietokoneille. Toisin ku Pro Tools, joka maksaa 600€:sta ylöspäin, Logic maksaa 179€. Tietty maksoin tästä koneesta päälle 2750€, joten sinänsä en mitenkään säästänyt. Silti ihan hyvä, ettei vielä softasta tarvinnu erikseen alkaa maksaa niin suuria summia! 

Kone soveltuu myös todella paljon muuhun kuin vaan musiikkiin. Tässä on ihan älyttömän tarkka 2880x1800 Retina -näyttö ja tosi pitkä akkukesto, jotka on kyllä mahtavia etenki matkakäytössä. Tälläkin hetkellä kirjottelen tätä tekstiä junassa klo 17.25 ja ei pelkookaan siitä että akku loppuis ennen yötä. 

Koneen hinta oli tosiaan karmiva, vaikka opiskelija-alennukset oliki hyvät. Tietty tuosta kokonaishinnasta pari sataa euroa oli ihan sitä Apple Care -takuusta. Silti tuntuu, että rahat meni hyvään hommaan ja kotistudio alkaa olee tosi hyvässä kuosissa!

Tällä hetkellä mun kotistudioon kuuluu siis seuraavat kapistukset: 
-Apple Macbook Pro (late 2013, 15” Retina, 16Gb RAM, Intel i7 Haswell, 512GB SSD, Intel Iris graphics)
-Line 6 UX2 Pod Studio 2 USB-äänikortti (audio interface ja softa)
-Logic Pro X (DAW - äänitys, editointi ja miksaus)
-Korg Krome 88 työasema (piano)
-Ibanez RG-350DX (kitara)
-Roland Cube 30X (vahvistin)
-Behringer C1 (mikrofoni) + pop filter

+muita softia, kaapeleita ja halpoja vempeleitä. 

Näytteitä tulee jatkossa SoundCloudiin ja linkkaan niitä tänne!

No comments:

Post a Comment

Join to the mailing list: